Hírek

2019. július 10. 14:20

Kihirdetésre került a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének elhalasztása

A Magyar Közlöny 119. számában kihirdetésre került a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének elhalasztásáról szóló 2019. évi LXI. törvény.

2019. május 30. 12:23

A kormány elhalasztja a Közigazgatási Bíróságokról szóló törvény hatálybalépését

Az Országgyűlés 2018. december 12. napján fogadta el a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvényt, amelyek az elkülönülő közigazgatási bírósági szervezet létrejöttéhez nélkülözhetetlen szervezeti, igazgatási és jogállási szabályokat tartalmaznak. Az utóbbi törvény a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének időpontjaként 2020. január 1.napját állapította meg.

2019. május 8. 14:05

A Magyar Kormány kormánybiztossá nevezte ki dr. Bogdán Tibort

A Kormány 2019. május 9-ével két évre a közigazgatási bíróságokról szóló 2018. évi CXXX. törvény hatályba lépésével összefüggő feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztossá nevezte ki dr. Bogdán Tibort az Igazságügyi Minisztériumban.

2019. április 15. 21:41

Az igazságügyi tárca tájékoztatója a közigazgatási bíróságok működéséről

Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a tárca államtitkárai és munkatársai részt vettek a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete által szervezett fórumon, ahol részletes tájékoztatást adtak a közigazgatási bíróságok működésével kapcsolatos időszerű kérdésekről.

2019. április 9. 15:58

Megalapozatlan vélemény a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról

Az Igazságügyi Minisztérium megalapozatlannak és egyoldalúnak ítéli Diego García-Sayán, az ENSZ bírák és jogászok függetlenségével foglalkozó jelentéstevőjének tájékoztatóját a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról.

2019. április 3. 15:26

Bejáráson a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén

Dr. Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes és Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részvételével bejárást tartottak a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén Esztergomban. Az intézménynek a Szent István tér 4., azaz a Déli Kanonoksor ad majd otthont. Az igazságügyi vezetők a látogatás alkalmával áttekintették a közigazgatási bírósági rendszer felállításával kapcsolatos aktuális feladatokat is.