Hírek

Kihirdetésre került a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének elhalasztása

Publikálva: 2019. július 10.

A Magyar Közlöny 119. számában kihirdetésre került a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének elhalasztásáról szóló 2019. évi LXI. törvény.

Tovább a teljes cikkre

A kormány elhalasztja a Közigazgatási Bíróságokról szóló törvény hatálybalépését

Publikálva: 2019. május 30.

Az Országgyűlés 2018. december 12. napján fogadta el a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvényt, amelyek az elkülönülő közigazgatási bírósági szervezet létrejöttéhez nélkülözhetetlen szervezeti, igazgatási és jogállási szabályokat tartalmaznak. Az utóbbi törvény a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének időpontjaként 2020. január 1.napját állapította meg.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Kormány kormánybiztossá nevezte ki dr. Bogdán Tibort

Publikálva: 2019. május 8.

A Kormány 2019. május 9-ével két évre a közigazgatási bíróságokról szóló 2018. évi CXXX. törvény hatályba lépésével összefüggő feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztossá nevezte ki dr. Bogdán Tibort az Igazságügyi Minisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Az igazságügyi tárca tájékoztatója a közigazgatási bíróságok működéséről

Publikálva: 2019. április 15.

Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a tárca államtitkárai és munkatársai részt vettek a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete által szervezett fórumon, ahol részletes tájékoztatást adtak a közigazgatási bíróságok működésével kapcsolatos időszerű kérdésekről.

Tovább a teljes cikkre

Megalapozatlan vélemény a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról

Publikálva: 2019. április 9.

Az Igazságügyi Minisztérium megalapozatlannak és egyoldalúnak ítéli Diego García-Sayán, az ENSZ bírák és jogászok függetlenségével foglalkozó jelentéstevőjének tájékoztatóját a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról.

Tovább a teljes cikkre

Bejáráson a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén

Publikálva: 2019. április 3.

Dr. Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes és Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részvételével bejárást tartottak a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén Esztergomban. Az intézménynek a Szent István tér 4., azaz a Déli Kanonoksor ad majd otthont. Az igazságügyi vezetők a látogatás alkalmával áttekintették a közigazgatási bírósági rendszer felállításával kapcsolatos aktuális feladatokat is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció